okulumuzun E-Güvenlik Politikası

okulumuzun E-Güvenlik Politikası

09.01.2020 206

 

FATİH SULTAN MEHMET İLKOKULU

E-GÜVENLİK POLİTİKASI

           Her türlü kullanıcının internete kolayca erişim sağlayabilmesiyle okullarda e-Güvenlik politikalarına ciddi bir ihtiyaç doğdu. Teknolojinin hayatımızın her anında yanımızda olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Çocuklarımızın teknolojiyle elde ettikleri fırsatları en iyi nasıl kullanacaklarına ve zararlarından nasıl korunacaklarına dair bilgi sahibi olduklarından emin olmalıyız. Bundan emin olmak için e-Güvenlik politikaları hakkında herkesibilinçlendirmeliyiz.  

09-01-2020

Kurallar

•          E-Güvenlik okuldaki her öğretmenin sorumluluğudur fakat uygulanması ve incelenmesi için sorumlu olan tek bir lider kişiye ihtiyaç vardır. Bu kişiye e-Güvenlik Koordinatörü denir ve okul e- Güvenlik politikasının uygulanmasında, izlenmesinde, denetimi sonucu yılda en az bir kere olmak üzere e-Güvenlik komitesine ve okul müdüriyetine rapor edilmesindegörevlidir.

•    Okul e-Güvenlik politikaları yeni gelişmeler ve trendlerle bir uyum içindeolmalıdır.

•      Okul e-Güvenlik politikasının kapsama alanı yapılan sunum ve konferanslarla belirlenmelidir. Böylece okul kadrosu, öğrenciler ve veliler e-Güvenliğin sınırları konusunda bilgi sahibiolabilirler.

•       E-Güvenlik politikası öğrencileri çevrimiçi teknolojileri sağlıklı kullanmaya teşvik etmeli, aynı zamanda da sağlam ve tutarlı olmalıdır.

•    Okul e-Güvenlik politikası okul kurallarıyla ve devletin yasalarıyla örtüşmelidir.

•       Okulun e-Güvenlik politikası oluşturulurken kullanıcıları teşvik etmek adına politikanın oluşturulma aşamasında kullanıcılarında görüşlerine yerverilmelidir.

•    Açık ve Net– Okul e-Güvenlik politikası herkes tarafından kolayca anlaşılabilir olmasıgerekir.

07-01-2020

İLETİŞİM

Adres:
ÇAVUŞÇİFTLİĞİ KÖYÜ DEVLETYOLU ALTI MEVKİİ HAL SK. FATİH SULTAN MEHMET İLKÖGRETİM OKULU BLOK NO 10 ALTINOVA / YALOVA


Telefon
(226) 461 3210


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın